Spuitwerk

Onze specialisten staan voor u klaar

Spuitwerk

Spuitwerk is een populaire keuze geworden in de afgelopen jaren. Het is een innovatieve manier om een perfect gladde en egale afwerking te creëren voor muren en plafonds. Bij Hendriksen Schilderwerken hebben we de expertise om het beste spuitwerk te leveren voor zowel nieuwbouw- als bestaande woningen. Maar wat is spuitwerk precies en waarom zou u moeten overwegen om ervoor te kiezen?

Spuitwerk wordt meestal uitgevoerd met behulp van een verfspuit en een compressor. Het is perfect voor het spuiten van grote oppervlakken en levert een zeer egale afwerking op. Deze methode is uitermate geschikt voor het glad strijken van muren en plafonds die oneffenheden en imperfecties vertonen, en die met de traditionele methodes lastig te behandelen zijn. Bovendien kan een professionele spuiterie als die van Hendriksen snel en efficiënt werken, waardoor het kosten-effectief blijft.

Zorg ervoor dat u kiest voor ervaren professionals die verschillende typen spuitwerk leveren. Bij Hendriksen Schilderwerken doen we net dat. Wij zijn gecertificeerd als stucbedrijf door de Nationale Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) met ruime ervaring in het uitvoeren van spuitwerk bij woningen en bedrijven. Onze professionele spuiters zetten zich altijd in om een perfect eindresultaat te leveren. Kortom, als u op zoek bent naar glad spuitwerk voor uw muren en plafonds, Hendriksen Schilderwerken biedt u de juiste oplossing.

Spuitwerk

Soorten spuitwerk

Wil je weten welke soorten spuitwerk er zijn voor wand- en plafondafwerkingen? Hier geven wij een overzicht van de meest voorkomende soorten spuitwerk.


Verfspuitwerk is de meest populaire methode van spuitwerk. Dit wordt toegepast op schilderklare ondergrond die netjes en secuur is afgepleisterd door de stukadoor. De verf die wordt aangebracht is kunsthars gebonden, genaamd latexverf.

Spackspuitwerk wordt gekenmerkt door een afwerking van een korrel tussen de 1 en 3 mm dikte. Deze afwerking is vaak te vinden in nieuwbouwwoningen. Het is bovendien erg voordelig per m² en het is een snelle manier om wanden en plafonds af te werken.

Gipsspuitwerk wordt gedaan met behulp van een wormpomp. Deze methode wordt vaak toegepast als er diktes moeten worden bereikt van meer dan 2 cm dik.

Dunpleister daarentegen wordt aangebracht met een dunpleisterspuit. Deze spuit brengt het kant-en-klare materiaal op de muren en plafonds gelijkmatig aan en wordt geheel strak afgewerkt door een professionele stukadoor. Hiermee creëer je een super strakke afwerking en kun je scheuren en oneffenheden wegwerken.

Hopelijk heb je een beter begrip van de verschillende soorten spuitwerk en kun je een keuze maken die het beste bij jouw situatie past!

Latexspuiten

Bij latexspuiten worden muren en plafonds met een speciale spuitmachine voorzien van latexverf. Dit zorgt voor een egaler resultaat zonder strepen en rollerbanen. Daarnaast gaat latexspuiten vele malen sneller dan het traditioneel schilderen van muren met een roller, waardoor het kostenbesparend is. Latexspuiten kan op bijna elke ondergrond, zoals beton, steen, stucwerk en gipsplaten, en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het is belangrijk om het spuiten van latexverf over te laten aan een professionele stucadoor voor het beste eindresultaat.

Soorten schilderwerk

Hieronder hebben wij alle diensten voor u op een rijtje gezet, waarvoor u contact met ons kunt opnemen. Heeft u hier een vraag over? Bel dan gerust naar 06 24 51 37 67 en wij helpen u graag verder.

Schilderwerk bij nieuwbouw

Binnen
schilderwerk

Renovatie
werken

Standbouw
schilderwerk

Behangen

Klein
timmerwerk

Schilderwerk
restauratie

Buiten
Schilderwerk

Onderhouds
schilderwerk

Glaswerk

Glasvezel
behang

Houtrot
reparatie

Bent u opzoek naar een betrouwbare partij
voor uw werkzaamheden?

U hoeft niet verder te zoeken. Hendriksen Schilderwerken staat voor u klaar, al vele particulieren, bedrijven en VVE's gingen u voor.